Demo

Nieuws

Projectmanager Overdracht

Projectmanager Overdracht

Remco van der Gaag is werkzaam voor het Havenbedrijf Rotterdam als projectmanager Inbeheername.

Het Rotterdamse havenbedrijf Port of Rotterdam is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe Theemswegtracé. Deze nieuwe spoorverbinding tussen Botlek en Europoort komt straks in beheer bij ProRail. Remco is door zijn jarenlange ervaring met inbeheername van nieuwe spoorprojecten hier ècht de juiste man op de juiste plaats. Hij weet wat er van een project verwacht mag worden en wat een beheerder uiteindelijk nodig heeft.

Lees meer

ProRivium wordt Temvi

ProRivium wordt Temvi

Per 1 januari 2018 gaat ProRivium BV door het leven als Temvi BV. Een nieuwe naam en een nieuw jasje voor de vertrouwde mensen en diensten. Temvi blijft dé kennisdrager van projectmanagement en overdracht in de rail- en infrawereld. We ondersteunen bij en adviseren over het beheren van grote infrastructurele projecten en zijn leverancier van technische professionals in de bouw. Onze administratieve gegevens blijven gelijk, alleen de naam, website en e-mailadressen veranderen.

Lees meer

Interview: Margreet de Zeeuw in samenwerking met Temvi

Interview: Margreet de Zeeuw in samenwerking met Temvi

Temvi is betrokken bij diverse projecten, zo berichtten we vorige maand over het Uithoflijn-project. Remco van der Gaag werkt bij dit project in opdracht van Margreet de Zeeuw, projectleider bij Regiotram. Samen staan ze aan de lat voor een soepel verloop van het overdrachtsproces van de Uithoflijn. Volgend jaar vindt die overdracht plaats en komt het project over van Projectorganisatie Uithoflijn naar Regiotram, onderdeel van afdeling OV bij de Provincie Utrecht. Maar hoe gebeurt dit nu en welke rol speelt Temvi in het geheel? We interviewden Margreet de Zeeuw en vroegen haar naar haar achtergrond, het werk bij Regiotram en natuurlijk naar het verloop van de samenwerking met Temvi en collega-partijen.

Lees meer

Een nieuw project: de Utrechtse Uithoflijn!

Een nieuw project: de Utrechtse Uithoflijn!

De Uithoflijn is de nieuwe tramverbinding tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park en De Uithof, die de drukste busverbinding van het land zal ontlasten. Door de realisatie van de Uithoflijn vergroot de vervoerscapaciteit op een stille, schone en zuinige manier. Naar verwachting maken in 2020 maar liefst 60.000 reizigers gebruik van de nieuwe tramlijn. In 2012 is de projectorganisatie opgestart; in 2018 is de lijn gerealiseerd en wordt deze in gebruik genomen. De Uithoflijn wordt gerealiseerd door de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht.

Lees meer

Interview: Drie ondernemers die elkaar versterken in de infrasector

Interview: Drie ondernemers die elkaar versterken in de infrasector

Temvi heeft een flink netwerk aan relaties en samenwerkingspartners opgebouwd afgelopen tijd. Eén van die samenwerkingspartners is A-quin. A-quin richt zich op inspecties en advies in infrasector, en is zo een goede aanvulling op het dienstenpakket van Temvi. Recent heeft A-quin alle kunstwerken van de Betuweroute aan een inspectie onderworpen. Tijd om Mans Damen, eigenaar van A-quin te interviewen!

Lees meer

Verbouwing station Breda

Verbouwing station Breda

In de Brabantse stad Breda wordt, als onderdeel van de Nieuwe Sleutelprojecten, een nieuwe openbaarvervoerterminal gerealiseerd. Niet alleen het station wordt volledig vernieuwd, ook het stationsgebied ondergaat een metamorfose. Geïntegreerd in één gebouwencomplex komen reizen, wonen, werken en winkelen samen. De reizigerscapaciteit stijgt met deze vernieuwing naar maar liefst 57.000 treinreizigers en 38.000 busreizigers per dag. Samen met bouwadministrateur Thieu Mureau nemen we een kijkje in het nieuwe station.

Lees meer

Havenbedrijf Rotterdam gaat Havenspoorlijn 4 km omleggen

Havenbedrijf Rotterdam gaat Havenspoorlijn 4 km omleggen

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat de Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, over een lengte van ongeveer 4 kilometer omleggen. Hierdoor gaat de spoorlijn niet meer over de Calandbrug, zodat scheepvaart en spoorverkeer elkaar vanaf 2020 niet langer in de weg zitten. Ook verdwijnt het veel geluidsoverlast veroorzakende spoor bij Rozenburg. Aanleg van het nieuwe tracé kost ongeveer 275 miljoen euro. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt ruim 100 miljoen euro bij, de Europese Unie 62 miljoen euro en het Havenbedrijf het resterende bedrag. Dat is een kleine 100 miljoen euro. Het Havenbedrijf legt het nieuwe tracé aan en draagt de spoorlijn daarna over aan ProRail.

Lees meer

Samen overdragen

Samen overdragen

Proficium, Temvi, Carbyn en Moxio bundelen krachten

Grote infrastructurele projecten moeten worden overgedragen van project- naar beheerorganisatie. Omdat dit soort project vaak al jarenlang lopen is dat een behoorlijke uitdaging. Projectorganisaties krijgen gedurende de duur van het project te maken met heel veel gestructureerde en ongestructureerde informatie. Al deze informatie kan alleen geordend worden overgedragen, zodat het project kan worden afgerond en overgedragen.

Lees meer

Rit naar de Noordkaap gaat van start

Rit naar de Noordkaap gaat van start

De startdatum van de Noordkaap Challenge 2015 komt al heel dichtbij. De voorbereidingen gaan volgens schema en het team is klaar voor vertrek. Temvi sponsort het Auriscollege uit Leiden. De opbrengst gaat naar #SR15. Uiteraard wensen wij het team uit Leiden heel veel succes! Een update van de voorbereidingen:

Lees meer

Contact