Noord/Zuidlijn Amsterdam

Het project de Noord/Zuidlijn, die (volgens planning) in 2018 moet rijden, nadert de afronding. In deze fase van het project gaat er veel informatie vanuit diverse aannemers en combinaties richting verschillende contractteams. De gemeente Amsterdam heeft Stenga aangetrokken om het team Overdracht & Acceptatie te ondersteunen. De Noord/Zuidlijn is een lijn in aanleg van de Amsterdamse metro. De lijn loopt van Amsterdam Noord, onder het centrum van Amsterdam door, naar station Zuid. Naast de Noord/Zuidlijn wordt het gehele metronet van Amsterdam voorzien van een nieuwe treinbeveiligings- en beheersingsinstallatie.

Extra capaciteit informatieverwerking
Het project de Noord/Zuidlijn, die (volgens planning) in 2018 moet rijden, nadert de afronding. In deze fase van het project gaat er veel informatie vanuit diverse aannemers en combinaties richting verschillende contractteams. Om deze informatie te verwerken, was er extra capaciteit nodig binnen het team Overdracht & Acceptatie van de afdeling Systeemintegratie (SI). Stenga heeft ruime ervaring met het overdragen van grote railinfraprojecten. Vandaar dat de gemeente Amsterdam Stenga heeft aangetrokken om het team Overdracht & Acceptatie te ondersteunen.

Overdrachtsdossier
Dimitri Witte is vanuit Stenga bij dit project betrokken als projectleider Overdracht & Acceptatie. In deze rol verzorgt hij voor het project onder andere de overdracht van het overdrachtsdossier aan de toekomstig beheerder van de nieuwe railinfra.

Contact