Roel Vissers is vanaf 1973 werkzaam in de spoorwegbouw.
Achtereenvolgens heeft hij 23 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen, 10 jaar bij het ingenieursbureau Movares en 7 jaar bij ProRail gewerkt. Vanaf april 2014 is Roel parttime werkzaam bij Temvi. Het grootste deel van zijn werkzame leven was Roel leidinggevend in de uitvoering van grote bouwprojecten als bouwmanager. Projecten waar hij vanaf het begin tot de ingebruikname bij betrokken was, zijn de Willemsspoortunnel in Rotterdam, de Betuweroute en de spoortunnel in Delft.

Vanaf mei 2015 tot op heden werkt Roel als projectbegeleider projecten binnen het tracéteam voor de goederencorridor Zee-Zevenaar bij ProRail Assetmanagement (het voormalige Keyrail).
Zijn taken zijn het procesmatig begeleiden & beheren van relevante informatie voor projecten op de goederencorridor Zee-Zevenaar en intermediair tussen de medewerkers van de projecten en het tracéteam. Een belangrijke taak is het conform de procedure 00055 regelen van de oplevering en overdracht.

Roel is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Zijn vrije tijd vult hij met vrijwilligerswerk bij de technische commissie van het appartementencomplex waar hij woont en zijn atletiekvereniging. Ook is hij nog 2 maal in de week op de atletiekbaan als loper te vinden, past hij samen met zijn vrouw iedere dinsdag op de kleinkinderen en is fotografie nog altijd zijn passie.